Retourneren

Je wilt direct een nieuw artikel ontvangen

Als je direct een nieuw artikel wilt ontvangen, dan kun je hiervoor een nieuwe online bestelling doen en de betaling afronden.

De nieuwe bestelling wordt zo snel mogelijk verwerkt en verstuurd.
Je stuurt ons de niet gewenste artikelen terug van je eerste bestelling en voegt de ingevulde retourbon bij in je zending. Na ontvangst daarvan wordt je retourzending verwerkt en het tegoed aan je terugbetaald. We streven ernaar om de verwerking en de terugbetaling op de dag van ontvangst van de retourzending te verwerken.

Je wilt het artikel retourneren zonder nieuwe bestelling en betaling

Je retourneert ons de niet gewenste artikelen van je eerste bestelling en voegt de ingevulde retourbon bij in je zending. Op deze retourbon geef je aan welk nieuw artikel je wilt ontvangen.
Na ontvangst daarvan wordt je retourzending verwerkt en het tegoed wordt verrekend met het nieuwe artikel. Je ontvangt een creditfactuur voor de retouren en een nieuwe factuur voor de nieuwe artikelen. Een eventueel prijsverschil, dat bij verrekening ontstaat wordt door jou bijbetaald, ingeval van een duurder artikel of door ons aan je terugbetaald, ingeval van een goedkoper artikel. Is de prijs gelijk, bijvoorbeeld als je ruilt voor hetzelfde artikel in een andere maat dan resteert en geen bij- of terugbetaling.

 

Herroepingsrecht

Vanaf het moment dat je bestelling bij je is bezorgd heb je een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze termijn kun je het artikel zonder opgaaf van reden retourneren. Dit is het zogenaamde herroepingsrecht.

Pässi staat ervoor garant in dat de geleverde artikelen deugdelijk zijn en voldoen aan de in het aanbod vermelde specificaties. Uitzondering hierop vormen eventuele kleurverschillen. Mocht het artikel desondanks niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je binnen 14 dagen retourneren.

Om gebruik te kunnen maken van het herroepingsrecht gelden een aantal voorwaarden:

a. kleding mag niet gedragen en/ of gewassen zijn;
b. het is niet toegestaan artikel zelf proberen te herstellen;
c. je hebt de gebruiksaanwijzing en /of gebruiksinstructies, exact opgevolgd;
d. het artikel dient voorzien te zijn van de labels en in de originele verpakking te worden verpakt.

Wij verwachten dat je de artikelen weer netjes verpakt en retour stuurt (zoals je ze zelf ook wenst aan te treffen).
Niet correct verpakte artikelen of beschadigde verpakkingen worden als retouren geweigerd.

Zie voor alle overige voorwaarden en informatie onder herroepingsrecht.

Kosten

De verzendkosten voor het retourneren van artikelen zijn voor eigen rekening. Als je een volledige bestelling retourneert, ontvang je het volledige factuurbedrag retour, inclusief de verzendkosten indien je die hebt betaald. Als je een deel van de bestelling retourneert ontvang je alleen het factuurbedrag van het geretourneerde artikel retour.

Hoe werkt het retourneren?

Je kunt artikelen retourneren met de pakbon/retourbon die je vindt in je zending. Op deze retourbon geef je aan welke artikelen je retourneert en eventueel geef je de nieuwe artikelen aan die je wilt ontvangen, ingeval van een ruiling. Daarna adresseer je zelf de retourzending naar ons postadres “Postbus 5202, 5201 GE ‘s-Hertogenbosch”
Zodra we je retourzending hebben ontvangen, ontvang je per email een bevestiging. Een retourzending wordt na ontvangst doorgaans dezelfde dag of volgende dag verwerkt. Als je recht hebt op een terugbetaling dan wordt het tegoed binnen enkele dagen naar je rekening overgemaakt.

 Niet vergeten:

Voeg het ingevulde retourformulier altijd bij in je retourzending.
– Vraag altijd een verzendbewijs bij afgifte aan PostNL of het postkantoor.

 

Retourzending volgen

Bij afgifte van je retourzending bij een PostNL servicepunt of Postkantoor, ontvang je een verzendbewijs met een PostNL Track & Trace code. Met deze code kun je op de website van PostNL je zending volgen.

Als wij je retourzending hebben ontvangen en verwerkt, dan ontvang je hierover automatisch bericht per e-mail.
Mocht je na 2 weken na het retourneren van je bestelling nog geen bericht van ons hebben ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons om de retourzending te traceren.