Over Pässi Women’s Sportswear

Over Pässi

Het idee om wielerkleding te gaan maken is ontstaan in juli 2012.
In eeste instantie ging het alleen om wielershirts volledig op de modisch sportieve en praktische vrouw gericht. Al nadenkend en informerend werd dit idee uitgebreid met Bikeshorts, want hoe leuk is het als je een complete matchende set kunt aanschaffen!

Naast de wielerkleding is er ook kleding verkrijgbaar voor running en fitness daarnaast is deze kleding ook goed te dragen voor allerlei andere sportieve activiteiten en zelfs op je spijkerbroek als vrije tijds artikel. De andere sporten waar ik nog ideeen voor heb staan op mijn wensenlijstje voor de toekomst.
Graag wil ik dit ook nog uitbreiden met casual kleding de je draagt voor of na het sporten.

De naam PÄSSI

Via allerlei zijwegen en brainstorm sessies kwam ik op de naam Pässi.
Dit is een Ram in het Fins. De ram staat symbool voor o.a. zelfvertrouwen, moed, kracht en enthousiasme. Dit alles is voor mij terug te vinden in het vrouwen wielrennen en met name toepasbaar op het fiesten in de bergen, wat voor mij nog altijd de favoriete bezigheid is.

De pasvorm van Pässi

Het merk richt zich met name op de Noord Europese vrouw.
Deze vrouw is wat groter dan gemiddeld en daardoor ook in verhouding wat “voller” dan de mediterrane vrouw. Alle tops hebben een buste verwerking waardoor het shirt mooier aansluit dan wanneer het “plat” zou zijn. De maat M staat voor een maat 38, en loop per maat op, dus een L is maat 40 enz.
De maatvoering loopt van S tot en met 3XL (36 tm 46)

De persoon achter Pässi

Ik ben Yvette en een liefhebber van fietsen, elk soort van fietsen.
Of dit nu op de stadsfiets is om van A nnar B te fietsen, of op de trekkingfiets om van Den Bosch naar Parijs te fietsen. Verder fiets ik met de racefiets graag een mooie berg op, ik geniet enorm van de weg naar boven. Ook al is het een enorme inspanning het geeft mij op de een of andere manier ook rust. De grootste beloning vind ik de afdaling, hoewel dit soms ook zwaar werk kan zijn.
Daarnaast zit ik ook graag op de ATB, in de buurt van Den Bosch heb je het rondje Drunense Duinen, geweldig alsof je in een grote attractie van een pretpark fietst!
In al deze dicipline’s ben ik geen uitblinker en zelfs niet gemiddeld denk ik;-)

Qua werk ben ik al 25 jaar werkzaam in de confectie-industrie. Ik bedenk en ontwikkel alle sportkleding dan ook zelf. De uiteindelijke productie wordt uitbesteed aan ateliers in het buitenland.